16. elokuuta 2013

Vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta liikuntaan, erillaisia elämäntapamuutoksia kokeilemalla

Muistatte varmaan keväästä kun kerroin alottaneeni vähähiilihydraattisen ruokavalion, no kehonihan kesti sitä vain reilu kuukauden kunnes se rupesi valittamaan omalla tavallaan.
Jouduin siis lopettamaan sen ja kesän aikana olen sitten saanut takaisin ne kilot mitkä sain pudotettua pois. Tietysti minua harmittaa ja kun kerrankin pääsin vauhtiin sen kanssa, että paino putoaa ja hyvällä tuurilla olisin joskus päässyt normaali painooni.
Nyt sitten jouduin aloittamaan tavallaan alusta koko jutun, mutta tällä kertaa yritän liikunnan avulla. Tuloksethan näkyvät hitaasti, mutta motivaatiota pitää yrittää pitää yllä tehokkaasti etten luovuta.

Motivaatiota hakiessani mieleni syventeissä jokin muistutti aina, että jotain pitää ruveta tekemään. Kun paino on minulle terveysriski, eikä niinkään ulkonäkö kysymys. Nyt koulun alkaessa sain jostain hieman motivaatiota, ehkä se oli minun pääni sisällä alkanut pohdinta ja Matin kehotus. Nimittäin valitin/puhuin Matille siitä, että minun täytyisi aloittaa uudelleen herkkujen vähentäminen ja liikkuminen. No hän sitten eräänä päivänä sanoi minulle, että miksi en tee asialle mitään. Sitten hetken istuskelin koneella pohdiskellen Matin sanoja ja etsiskelin vanhoja valokuvia itsestäni kun painoin jotain 20 kiloa vähemmän, jotta saisin niistä hieman motivaatiota. Mieleeni eksyivät monet keskustelut mitä olin käynyt oman äitini ja kouluterveyden hoitajien kanssa.

Nyt olen käynyt jopa joka toinen päivä lenkillä ja ajattelin jatkaa siihen tyyliin. Sen lisäksi sitten ajattelin pikkuhiljaa joinakin lenkkeily päivinä tehdä 20 vatsalihasta ja 20 kyykkyä.
Mutta en tee kaikkea ahmien vaan vähän varoen ja rauhallisesti. Usein jos aloitan liikunnan liian reippaasti ja raskaasti niin se sitten tyssää hyvin nopeasti heti alkuun.
Olen nimittäin hyvin usein yrittänyt liikunnan avulla tarkkailla painoani niin, että se edes pysyisi samassa mutta jotenkin kummassa laiskuus vie voiton. Eli kokekemusta löytyy yhtäkkisestä inspiraatio buustista ja voiton vieneestä laiskuudesta.

Eikun peukut pystyyn että nyt onnistuisin tässä painon pudotuksen/kropan kiinteytyksen suhteen. On siitä sitten hyötyä materialismin kannalta, jos pienenisin hieman niin olisi helpompi tilailla vaatteita tuolta internetin ihmeellisestä maailmasta kun vaatteet sopisi jopa päälleni.


Millaisia kokemuksia teillä on elämäntapamuutoksen suhteen? (tyssännyt siihen alkuun vai jatkuu yhä)

6 kommenttia:

 1. Itsekkin olen alkanut liikkumaan ja löysin juuri itselleni sopivan saliohjelman jota hiukan muokkaamalla sain siitä vielä paremman : ) muutamat fitness blogit niin tumblrissa kuin täälläkin ovat myös antaneet suuresti motivaatiota omaan liikkumiseen ja tavoitteen saavuttamiseen! kannattaa katsella ainakin noita tumblrin mietelausahduksia liikunnasta, auttavat itsellä ainakin tosi paljon sillon kun ei jaksaisi : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä jossai vaiheessa kurkkia tumblria:)

   Poista
 2. Muistathan että ei ole syytä olla menemättä ulos, joskus on tehty yhdessä lenkkiä kaatosateellakin. Minulta saat kannustukset ja voin motivoida sinua. Mekin vanhan lenkkikaverin kanssa päätimme aloittaa taas lenkkeilyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan :D kiitos ja itsekkin tunnen oloni pirteämmäksi ja jaksan paremmin töissä ja koulussakin tuon liikunnan ansiosta :)

   Poista
 3. Mulla se painonpudotus tyssää aina kahden viikon jälkeen :D Jaksan sen ajan urheilla joka ilta ja mätätä iltapalaksi raejuustoa, mutta sitten eksyn heseen ja se on sitten hyvästit kaikelle. Ranskisten päätyessä nassuuni katoaa kaikki itsekuri.

  Sinäkseen tyhmää, koska voin aina tosi hyvin silloin, kun mulla on laiharit päällä :D iho voi paremmin ja nukun paremmin ja on muutenkin parempi olo, mutta rappioelämä vaan on jotenkin liian puoleensavetävää :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eii~ se on kyll totta et on pirteempi ja nukkuu paremmin :) no koita joskus sit kun seuraava kerta tulee inspis liikkumiseen niin älä oo niin ankara heti alussa. Rappioelämä on kyllä kivaa, humasin sen silloin kun söin sitä vähähiilarista ruokaa ja palasin normaaleihin ruoka tottumuksiini.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...