10. tammikuuta 2015

Woke up, Oh migraine you again

Only in Finnish

9.1.2015 6.00 Herään ensimmäiseen herätykseen ja pääni tuntuu yhä oudolta eilisen migreenin jäljiltä, laitan torkun puolen tunnin päähän ja jatkan nukkumista.
6.30 Herään pääni yhä hyvin oudon oloinen, niin kuin kohtaus olisi uusiutumassa. Menen vessaan ja kyllä räppivät valot paljastivat, että migreeni uusiutuu. (Tappelin jo edeltävänä päivänä  ensimmäisen migreeni kohtauksen kanssa.) Menen keittiöön seuraavaksi ottamaan juotavaa ja 50mg sumatriptanin, lääke on siis migreeniäni varten. Sitä saa ottaa vain yhden kohtausta kohti. Kirjoitan hitaasti, mutta varmasti viestiä työssäoppimispaikalleni ja rymänohjaajalleni, etten kykene migreenin takia töihin.
Menen jatkamaan nukkumista, toivoen että seuraavan kerran kun herään migreeni on poissa. En saa heti nukuttua vaan joudun nousemaan istualtaan olotilani takia ja pitelen päätä käsieni varassa. Voin pahoin, migreeni oli siis jo liian pitkällä. Lääke ei siis luultavimmin auta kyseiseen kohtaukseen. Selviän tilanteesta kumminkin vain istuskelulla, onneksi pahoinvointi meni ohitse.
11.30-12.30 Välillä herään siihen kun postimies tiputtaa jotain postiluukusta. Pyörin hetken sängyssä kunnes nousen istaalleen ja tajuan, että migreeni on yhä läsnä. Mutta onneksi jo hieman heikempänä. Nousen ylös sängystä ja menen käymään oven luona, poimin postit ja siirryn keitiöön. Otan juotavaa ja nappaan naamaani jälki hoidoksi burana 600mg ja panadol 1000mg. Soitan Matille ja kerron vointini, jotta hän on tietoinen missä kunnossa olen. Teen itselleni aamupalaa ja nappaan lisää juotavaa mukaani ja siirryn takaisin sänkyyn. Mussutan aikani aamupalaa ja yritän juoda mahdollisimman paljon. Sitten yritän jälleen nukahtaa. Löhöilen sängyssä, välillä kurkaten puhelinta, liian kauaa sen kanssa en voinut leikkiä koska silmiin ja päähän sattui.
15.30 Herään jonkillaisesta horroksesta ja tunnen olevani jo hieman paremmassa kunnossa. Näprään hetken puhelinta ja siirryn sitten suihkuun. Suihkussa jälleen oloni tuntui paranevan. Luultavimmin ruumiinlämmön tasautumisen vuoksi. Vaikka utuinen ja uupunut taistelu olo oli yhä yllä, päähän ei sattunut läheskään niin paljoa kuin 12 aikaan.
16.10 Uskaltauiduin koneen luokse aloittelemaan tätä tekstiä, venytellessäni niskojani ja teksitä kirjoittaessa niskani vain napsahtelevat. Pääni yhä hyvin utuinen ja väsynyt.
16.40 Jälleen venyttelen niskojani, napsahduksia. Lihakseni tuntuvat kovin rennoilta, sumatriptanin vaikutus alkaa siis lakata.
16.44 Matti soittaa, että on pian kerrostalon edustalla. Olimme siis menossa kauppaan, ulkosalla sen pienen hetken seistessäni tunsin oloni erittäin hyväksi. Kaupassa kierreltyämme ja kerättyämme ostoksemme. Siirryimme kassalle jossa minulla alkoi tulla kuuma, lääkkeen yksi sivuvaikutuksista silloin kun lääkkeen vaikutus on aikalailla loppumaisillaan. Siinä melkein hikoillessani yritin pakata ostoksia ja odotin vain että pääsen seisoskelemaan jälleen ulos viileään. Minun pakattua ostokset ja Matin maksettua ne siirryimme ulos. Matti halusi polttaa tupakan ja olin mielissäni tilanteesta koska sain seisoskella ulkona. Oloni helpottui tässä kylmässä seistessä, luultavimmin jälleen ruumiinlämmön tasautumisen vuoksi.
18.30-19.00 Kaverimme Miili saapui kylään katsomaan kanssamme Sherlock Holmes Games of shadow:ta. Oloni myöskin tuntui parhaimmalta koko päivänä, vaikka siltikin olin kovin väsynyt ja omistin sillä hetkellä heikon keskittymiskyvyn.
Jälkeen 20.00 Katariina ja Joonas saapuivat meille katsomaan myöskin kyseistä leffaa. Aloitimme pian elokuvan katselemisen. Elokuvan loputtua oloni tuntuu jälleen hieman heikolta, epäilin hetken väsymystä. Mutta ei, migreeni vaivasi yhä kevyenä päätäni. Nappaan naamaani jälleen 600 mg buranan ja 1000mg panadolin. Aloitamme sitten pelaamaan Zombicide lautapeliä Joonaksen ja Katariinan kanssa. Miili jatkoi matkaansa kotiin.
Noin 3.00 saamme pelimme päätökseen ja pääni on yhä sitä mieltä että en ole kunnossa. Menen vessaan ja katson itseäni peilistä, olen kalpea. Menen keittiöön otan lisää lääkettä 600mg buranaa ja 100mg panadolia. Juon vettä, siirryn sänkyyn. Lasken vesilasin yöpöydälle ja käperryn peittoon. Toivon todella,  että seuraavan kerren kun herään migreeni on kokonaan poissa. Nukahdan.

2 kommenttia:

  1. Tuttua tekstiä, huh. Paitsi että mulla ei oo kunnon lääkkeitä migreeniin + en pysty edes vaihtamaan kylkeä, saati nousemaan sängystä syömään mitään, jos mulla on migreeni. :D Sit on kuitenkin pakotettava ittensä istumaan pitelemään päätä, kun makaaminenkin tuntuu kamalammalta kipuineen, hyi että.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite tosiaan pystyn jotenkin elämään tuon lääkkeen ansiosta, se keventää hieman oloa mutta joskus jos sen täsmälääkkeen kerkee ottaa ajoissa nii migreeniä ei tuu. Mutta kuten tässä tapauksessa otin lääkkeen liian myöhää, niin migreeni on läsnä mutta ei liian tappavana. Ja jos just en ottais lääkettä nii, no oisin varmaan tiputuksessa sairaalassa migreenin takia. :/

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...