28. syyskuuta 2014

Muokkaamista kuvissa ja toivottavasti pian elämässäkin

Kerrankin yritin keskittyä kuvien muokkaamiseen, mutta aloin tuskatua ja luovutin... Alapuolella lopputulos. Kauheeta tuskaa tuo kuvien käsittely, kyllä se ois varmasti helpompaa, kun pysyis perässä siinä mitä tekee ja muistais vielä, että mistä saa tehtyä mitä ja missä tilanteessa kannattaa käyttää mitä. No ei se auta muutako tuokin opetella pikku hiljaa.
Olen tässä kerennyt sairastaa kunnolla jo tälle syksylle ja innostunut tervellisistä herkuista.(instagramissa seurailevat ovat ehkä huomanneet) Joka hieman hämmentää minua itseä sekä varsinkin Mattia. Toisaalta hyvä jos oppisin syömään hieman terveellisemmin, eikä tämä ois vaan hetken villitys fiilis. Harmi että gluteenin kanssa joudun vielä elämään kunnes pääsen tähystykseen. Kävin tässä syksyn aikana lääkärillä mahani takia, olen jo kestänyt/tapellut sen kanssa parisen vuotta. Mahani on ollut hieman vaikea jo pienenä, ainakin näin äitini kertoi ja laktoosin kanssa tappelin ensin. Huomasin paremmaksi jättää laktoosin pois joskus yläaste, amis aikoina. Lääkärin kanssa hetken keskustelun jälkeen hän sanoi epäilevänsä minulla keliakiaa ja samalla mainitsi siitä että laktoosi intoleranssi kulkee tämän kanssa käsi kädessä, joten tämä olisi siis mahdollista ja oireenikin viittaavat vahvasti keliakiaan. Kävin myöskin verikokeissa ja niissä ei näkynyt mitään hälyyttävää. Tästäkin lääkäri sanoi, että keliakia ei useimmiten näy verikokeissa, että se yleensä selviää vasta tähystyksen jälkeen ja tähystyksessä saadaan selvitettyä monia muitakin asioita. Niin enköhän jonkillaisen vastauksen/selityksen saa tälle mahalleni. Olen saanut hyvät vinkit tuttavaltani tähystykseen, joten en stressaa sitä enää niin paljoa. Eli lääkärin mielestä mahani on ainakin yli herkkä gluteenille, jos en sitten ole keliaatikko.  Toivon vain saavani pian sen ajan sinne tähystykseen, jotta saisin sen vastauksen ja saisin aloittaa ruokavalio muutoksilla joihin tällä kertaa olen halukas lähtemään ja tekemään muutosta elämässäni.
Näin tänään myöskin erään tutun, joka oli pudottanut todella paljon painoaan. Jotenkin se herätteli vielä lisää sitä, että minun täytyy ja haluan tehdä jotain muutoksia elämääni ja terveydelleni.
Olen ollut tyytyväinen ulkonäkööni hyvin pitkään, kun kerran tuo paino on kertynyt tasaisesti ympäri vartaloani. Niin en ole antanut "pienen" painon nousun haitata elämääni ja itse en ole ollut niin huolissani. Joskus tietysti tulee hetkiä, että jotain haluaisin tehdä. Terveyttäni kylläkin tämä tilanne haittaa, (sehän on selvää) hengästyn paljon helpommin joka pelottaa minua joskus. Ennen juoksin helposti yli 4 kilometriä ilman mitään ongelmia, nykyään sitten polveni napsuvat lenkkeillessä paljon enemmän mitä ennen. Lonkkani meinaavat mennä lukkoon tietyssä asennossa ollessani ja minulla on myöskin tyypin 2 diapetes riski.
Olen useasti puhunut tästä aiheesta blogissani, mutta jos nyt löytäisin sen päättäväisyyden ja kärsivällisyyden, että nyt teen sen ja pystyn siihen. Mutta nyt minulta kiellettiin ruokavalio muutokset ihan kokonaan tuon tähystyksen takia, (heti kun kielletään jotain niin haluan tehdä sen, olen kuin joku teini) eli toivottavasti tämä into ja motivaatio on yhä korkealla sittenkin kun olen käynyt tähystyksessä.

2 kommenttia:

 1. Toi sun fleda on niin unelma. Iskee hirveet morkkikset että värjäilin oman vaaleen kuontalon pois :D

  Toivottavasti saat selkyyden tohon sun keliakiahommaan sun muihin. Ja tsemppiä spiritin ylläpitämisessä! Onneksi noi terveysjutut on semmosia, mihin jää koukkuun, eli kerran ku pääsee vauhtiin ni siihen sitte jää. Tässä oottelen omaa motivaatiota rempata muutaki ku kämppää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) mutta sulla on kyllä nyt ihanat hiukset. Itellä ei vaan punasävyt pysy niin luovutin joskus sen suhteen.

   Kiitos tuesta <3 Ja uskon kans että sitten kun tosiaan toi masu juttu selviää, niin kun pääsen kiinni siihen terveysintoiluun niin jään varmaan koukkuun siihen. Alkuun vaan kun tosiaan pääsis.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...