8. huhtikuuta 2015

Helppo ja nopea DIY huivi projekti

Onko ongelmanasi ettet löydä tarpeeksi pitkää tai leveää huivia, ei hätää. Tee se itse. :DD
Eli ollaan tässä muutaman kaverin kanssa podettu tätä ongelmaa, joten ajattelin vihdoinkin sitten raahautua läheiseen kangaskauppaan hakemaan sopivan kankaan ja samalla sitten tuli päähän, että tästä vois tehdä tutoriaalin, koska aihe olisi helppo selittää ja kuvata. Ja tässä se nyt on.

Valitse haluamanlaisesi kangas, mutta muista valitse kankaaksi sellainen materiaali, joka on purkaamaton niin pääset näin vähällä vaivalla. (kysy apua vaikka myyjiltä) Valitsin myöskin sellaisen materiaalin joka ei jousta, jonka ansiosta ompelemisesta tulee helpompaa. Usein myöskin joustavat materiaalit ovat pehmeitä eivätkä pidä muotoaan tarpeeksi hyvin. 

Valitsin materialiksi "LADO-takkivillan", se on 80% villaa ja 20% polyamidia, käsituntumalla tämäkin materiaali eksyi käteeni. Hain villa pohjaista materiaalia ja myyjä näytti minulle tämän kyseisen materiaalin ja se oli juurikin sopiva. Ei jousta, ei rispaannu/purkaa ja on sopivan jämäkkä. Ostin kangasta metrin verran, pakan leveys oli noin 140cm. 

Joten kun aloitin leikkaamaan kangasta kotona niin puolitin tämän 100cm puoliksi, niin että se oli 140cm x 50cm, sitten siistin sen "raaka"reunan joka oli auki. Leikkasin siis kyseisen reunan mahdollisimman suoraksi, sitten tämän taitos reunan leikkasin auki. Niin että siitä 100cm palasesta tuli 2kpl x 140cm x 50cm

Tämän tehtyäni leikkasin ommeltavista reunoista hulpiot, eli teollisesti siistityt reunat pois. Sitten asettelin nämä juuri leikkaamani reunat limittäin päällekkäin. Tällä tavoin saadaan siihen mahdollisimman ohut saumarakenne ja kun kyseessä on purkaamaton materiaali niin reunoja ei tarvi missään vaiheessa siistiä millään koneella.


Sitten ompelin nämä limittäin asetetut reunat siksak/jousto ompeleella (tikki mahdollisimman leveällä ja pitkänä), jotta reunasta tulisi nätti. Ommeltuani asetin huivin lattialle ja tarkistin / siitin että huivi jatkuu nätisti saumarakenteen kohdalla. Sitten halutessa huivin päihin voisi tehdä hapsut. Sitten se olisi valmis käyttöön. Ja huiville tuli hintaa vain 9,90€  (Alimmissa kuvissa huivi on kiedottu 1½ kertaa kaulan ympäri.)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...